Лидерът на БСП заговори за втори документ със скандално съдържание 

...
Лидерът на БСП заговори за втори документ със скандално съдържание 
Коментари Харесай

Освен официалния документ за Шенген, има протокол, че ни връщат неограничен брой бежанци, твърди Корнелия Нинова

Лидерът на Българска социалистическа партия заприказва за втори документ със скандално съдържание 

Официалните документи на Съвета на Европейски Съюз за България в Шенген към този момент са факт, само че по-интересен е втори документ, който е по-значим - протокол, в който са записани уговорките, които е поела българската страна. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг, представена от Епицентър.

" България е изпълнила всички условия за пълноценно присъединение към Шенген, ние сме пълновръстен член на Европейски Съюз и не трябва да се гледа на нас като втора употреба страна, заслужаваме участие по въздух, вода и суша. Това, което направи държавното управление на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС с поддръжката на Движение за права и свободи оценяваме като оттегляне от тази позиция, изменничество на националния интерес и неуспех. Тези фанфари какъв брой популярен триумф е това могат да им служат единствено за пиар. "

Червените демонстрираха анекса към решението за допускането ни в Шенген, където е записано единствено че България и Румъния няма да лимитират броя бежанци, които им връща Австрия. Връщането ще става по Дъблинския правилник и новите правила, които ще го заменят след половин година. По същия правилник предходната година Австрия е поискала връщането на 193 индивида у нас, като в България са пристигнали 113 души.

" Тъй като ни упрекнаха, че всяваме дезинофрмация, изчакахме да излязат формалните документи и те към този момент са факт. Решението на Съвета на Европейски Съюз, публично качено - влизаме по суша и вода. Но по-интересен е втори документ, който не виждаме в пространството. Това е протокол към решението,в  който са описани ангажиментите, които е поела българската страна. Параграф 3 за бежанците в този документ е доста значим. Правителството дава дезинформация. В този протокол написа: Незабавно назад приемане на всички претенденти за леговище, за които България и Румъния носят отговорност. Затова не би трябвало да има никакви ограничавания, що се отнася до броя на хората, би трябвало да бъдат признати в границите на 1 месец ", уточни Нинова.



" Изводът е безграничен бежанци, които ние би трябвало да приемем в лагери от противоположен вид, в които няма необикновен надзор и нямаме право да кажем нищо по този въпрос ", добави тя.  

По думите й влизането по въздух и вода не ни оказва помощ, тъй като хиляди хора ще чакат по сухопътните граници, а българската стопанска система ще продължава да губи 1 милиарда лева годишно. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР